Antalya'da düzenlenen  “Okul Öncesi Spor Şenliği’nde  çeşitli spor aktivitelerine katılan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Çocuklar üzerinde spor kültürünü sevdirmek ve  ekip ruhunu spor yaparak kazandırmak amacıyla Muratpaşa 100.Yıl Spor Kompleksinde 38 Anaokulundan bin 155 öğrencinin katılımıyla düzenlenen şenlikte çocuklar, mini tenis, atletizm, okçuluk, futbol ve mini golf gibi farklı spor istasyonunda hem eğlendi hem de spor yaptı. 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr.Orhan Burhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Emre Çalışkan, Antalya Düşünce platformu Başkanı Halil Güvenbaş’da şenlik alanını ziyaret ederek çocuklar ve öğretmenleriyle sohbet etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan, şenlikte çocuklara sporu sevdirmek ve spor yapan çocukları desteklemek adına gerçekleştirdiklerini belirtti. Sporu tabana yaymak istediklerini kaydeden Gürhan, "Bunun için de çocuklarımıza her türlü desteği veriyoruz. Tüm çocuklarımızı  katılımlarından  dolayı tebrik ediyorum. Herkese sporun ve sporcunun daha da güzel yerlere geleceği, sağlıklı günler diliyorum." ifadelerini kullandı.Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Çocuklarımızı henüz daha ana sınıfındayken, küçük yaşlardan itibaren spor ile buluşturmanız ve tanıştırmanız çok önemli. Spor, hayatımızın vazgeçilmezi ve çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişiminde etkisi büyük. Buradaki velilerimizi Antalya'daki tüm velilere örnek gösteriyorum" dedi. 

Herkesin çocuklarını hayata hazırlamaya çalıştığına dikkat çeken ve bu hazırlık aşamasında da sporun çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları söyledi; “Antalya'mızda da çocuklarımızın eğitimine ve sporla buluşmalarına katkı sunmak için projeler gerçekleştirdim. Çocuklarımız hayata hazırlanıyor. Ama bu hazırlık aşamasında da mutlaka ama mutlaka en az bir spor branşıyla uğraşmalarını istiyoruz. Bu spor branşını ömür boyunca devam ettirmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın gelişimi noktasında sporun çok önemli katkıları var. Çünkü sağlıklı bir vücut için spor olmazsa olmaz. Dolayısıyla çocuklarımızın yaşamında her daim spor olsun."Biz, çocuklarımızın sağlıklı olması, zinde kalabilmesi ve eğlenebilmesi için spor yapmalarını istiyoruz. Sporun yaşamınızın vazgeçilmezlerinden biri olmasını istiyoruz. Sporun ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Program, çocukların spor gösterileri ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.