Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü  Prof.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu,19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor   Bayramı Milli Mücadelemizin 101.Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs; Ulusumuzun kurtarıcısı ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dava ve silah arkadaşlarıyla birlikte, yedi düvel düşmanın Türk topraklarına aç kurtlar gibi saldırışına, masum ve temiz kalpli Anadolu insanının yıllar süren göz yaşlarına “Dur” demek için çıktığı mukaddes deniz yolculuğunu tamamladığı, Anadolu topraklarına ayak bastığı, umutları yeşerttiği gündür.


Bugün, tarihin yeni ve şanlı bir sayfasının açıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, acı ve kederden siyahlaşmış yüzlerin yeniden sevinçle parladığı, Türk’ün mertliğinin, fedakarlığının ve kahramanlığının tüm dünyaya gösterildiği gündür.

Fikirlerde başlayan, yüreklerde filizlenen, tüm yurda yayılan vatan sevdasıdır bugün. Karamsarlığın umuda, korkunun güvene, esaretin özgürlüğe döndüğü gündür 19 Mayıs.

19 Mayıs, yıllar geçse de tükenmeyecek sevdanın adı, kurtuluşun yemini, milli misakın sınırı, Cumhuriyet tutkusu, egemenlik türküsü, millet olma bilinci, var olma savaşıdır.

101 yıl sonra hala yanmakta olan bir ateştir 19 Mayıs. Gençliğin omuzlarında yükselen şanlı bir sancaktır.

19 Mayıs, vatana borç, Türk’lüğe sadakat, Allah’a yemin, şehitlerimize verilen sözdür, işin başı, yolun başı, kurtuluşun ilk adımıdır. 
19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı olan gençliğe sonsuz güven günüdür. 

Atalardan yadigar bu güzel vatanın, şanlı sancağın ayakta ve özgür kalacağına yemindir 19 Mayıs. Savaştan siyasete, bilimden sanata, sanayiden spora, eğitimden ahlaka kadar her alanda aydınlık Türkiye’nin mührüdür 19 Mayıs.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan milli mücadelemizin 101. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz.

Bu milli günümüz vesilesiyle istikbalimiz olan siz gençlerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sizlerin enerjisi, dinamizmi ve geleceğe umutla bakan gözleri bizim için daima güç kaynağı olmuştur.

Unutmayınız ki: her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Unutmayınız ki 19 Mayısla başlayan ve Cumhuriyet ile devam eden bu efsanevi Türk destanının teminatı siz gençlersiniz.

Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi;

“Ey yükselen yeni nesil!

Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.”

Bu bayram sizin. Siz milletin temel direği, geleceğimizin teminatısınız. Şan ve şeref dolu tarihimizin gururunu gelecek nesillere siz aktaracaksınız. Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Spor, eğitim, güzel sanatlar gibi alanlarda birbirinizi tamamlayarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaksınız. 

Gençler, sizleri bugün tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi, aynı heyecanla, aynı 19 Mayıs ruhuyla istiklale sarıldığınızı görmenin mutluluğunu paylaşırken, istikbalde de 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağınıza dair inancımız sonsuzdur.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içerisinde büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 

Vatan kutsal emanet, hür ve çağdaş gelecek namustur.

Biliyoruz ki; Vatan işgal olsa da, ordular dağılsa da, silahlar alınsa da, gafletler ve delalet dört bir yanı sarsa da damarlarınızdaki özgürlük ve vatan aşkınız hepsinin üstesinden gelecektir. 

Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin, Antalya’lı hemşerilerimizin ve tüm gençlerimizin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.

Milli mücadelemizin 101. Yılında, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.


Prof.Dr.Burhanettin HACICAFEROĞLU
  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü