Antalya Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne  bağlı spor tesislerinde 18 yaş altı milli sporcular ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) sporcular normalleşme süreciyle birlikte faaliyetlerine sosyal mesafeli olarak yeniden başladı

 

Yeni normalleşme sürecinde Antalya Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne  bağlı spor tesislerinde 18 yaş altı milli sporcular ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) sporcular antrenman yapıyor.

Faal lisanslı sporcular ve milli sporcular antrenmanlara başlayacak. 18 yaşın altındaki lisanslı faal sporcular sokağa çıkma kısıtlaması olmayan çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında antrenmanlarını yaparken yine aynı uygulama içinde Milli sporcular ve 18 yaş üstü lisanslı faal sporcular antrenmanlarını sürdürüyor.

Bu kurallar kapsamında Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, spor salonlarında 220 faal lisanslı sporcuyla 62 milli sporcumuz 45 spor branşta antrenmanlarına başladı.

 

Hijyen ve sosyal mesafe ön planda

Tesislerde spor yapan sporcuların sağlığı için gerekli tedbirler üst seviyede tutuluyor. Spor salonunu kullanacak sporcular,girişte ve çıkışta maske takıyor, salona giren her sporcunun önce ateşi ölçülüyor.

Antrenörler tarafından sporculara Covid-19 önlemleri kapsamında salonda uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapılıyor. Spor salonlarında yoğunluk oluşmasının engellenmesi amacıyla sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek belirli sayıda sporcu spor yapabiliyor. Grup değişiminde bir saat ara verilerek salonunun yeniden dezenfekte ediliyor..

 

45 branşta antrenmanlar başladı

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Tesislerde 45 branşta antrenman yapılabilecek. Söz konusu 45 branş ise şöyle: 

"Atıcılık, atletizm, badminton,bilardo, binicilik, bisiklet, bocce bowling dart, briç, buz pateni, cimnastik, dağcılık, dans sporları (tekli),eskrim, geleneksel spor dalları (atlı sporlar),geleneksel Türk okçuluğu, gelişmekte olan spor branşları (dalga sörfü,paint ball,souash,kuraş),golf,halter,hava sporları,herkes için spor(yoga,wellness) izcilik,kano,karate,kayak,kaykay,kızak,kick boks,kürek,masa tenisi,modern pentaglon,motosiklet,muay thai,okçuluk,oryantiring,otomobil sporları,rafting,satranç,sualtı sporları(tekli) tekvando,tenis, triatlon,vücüt geliştirme,fitnes,wushu,yelken,yüzme."