660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Grübüz oldu. Finalde İsmail Koç'u mağlup eden Gürbüz, dördüncü kez altın kemerin sahibi oldu.

Edirne'de 9-11 Temmuz tarihleri arasında,çeşitli boy kategorilerindeki 2 bin 161 pehlivanın kıran kırana gerçekleştirdiği müsabakalarda büyük heyecan yaşandı.

Kırkpınar’da 2011-2012 ve 2019 yıllarında başpehlivan Ali Gürbüz, finale gelene kadar rakipleri Osman Özgün, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Serhat Gökmen ve  Orhan Okulu’yu yenerek finale geldi. İsmail Koç ise Erkan Ertan, Özkan Yılmaz, Recep Kara, Yıldıray Akın ve Faruk Koyuncu’yu yenerek adını finale yazdırdı.

59 Madalyanın 16’sı Antalya’nın

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar; minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele verdi.660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 59 madalyanın 16’sını Antalyalı sporcular kazandı.

Antalya Yağlı Güreşe Gönül Vermiş Bir şehirdir

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Pandemi sürecinde “İki yıllık büyük hasretin ardından kavuştuğumuz ve bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç’u yenerek 3.kez altın kemeri kazanan Ali Gürbüz’ü kutluyorum. Er meydanında gerçekleşen çekişmeli mücadeleler sonucunda 59 madalyanın 16’sını Antalyalı sporcular kazandı.Antalya Türkiye’de yağlı güreşe gönül vermiş ve önemli başpehlivanları çıkartmıştır. Yağlı güreş için önemli bir şehirdir. Antalya’da belediyeler, yerel yönetimlerde yağlı güreşe önem veriyor. Edirne’ye başarılarıyla damga vuran sporcularımızı gönülden kutluyorum” dedi.


Derece Alan Antalyalı Sporcularımız


Baş Boyunda 
Ali Gürbüz birinci
Orhan Okulu üçüncü

Minik Bir Boyunda 
Yiğit Arda Aluç birinci, 
Efe Koç üçüncü,

Teşvik Bir Boyunda
Seyfettin Bulut üçüncü

Ayak Boyunda 
Yasin Yeşil ikinci

Deste 3 Büyükler Boyunda

Alperen Zemherioğlu ikinci
Ömer Rasir Gökkaya üçüncü

Küçük Orta Küçük Boyunda

Adil Kıvrak birinci
Efe Kölebaş üçüncü

Küçük Orta Büyük Boyunda

Uğur Şimşek birinci
Oğuzhan Şimşek üçünçü

Büyük Orta Boyunda

Tufan Güzel birinci
Osman Kan ikinci

Baş Altı Boyunda
Yusuf Can Zeybek birinci
Süleyman Başar üçüncü