Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri Antalya’da başladı.

Pandemi süreci nedeniyle uzun süredir yapılamayan ve okullar tarafından heyecanla beklenen basketbol müsabakaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan’ın hava atışıyla Antalya Spor Salonunda başladı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okul sporları müsabakaları kapsamında merkez ve tüm ilçelerdeki okulların takımları ile minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 52  ayrı kategoride müsabakalar düzenleniyor. 

Krosçular kıyasıya yarıştı

226 sporcunun katıldığı, Okullar Arası Yıldız Genç A-B Kız Erkek Kros İl Birinciliği yarışları Konyaaltı Hayat Parkta gerçekleştirildi. Yarışlar sonucunda derece alan okulların sporcularına madalya töreni düzenlendi. 

Futbol start aldı

Okullar Arası Gençler Futbol Erkek ve Kız  İl birinciliği müsabakalarının topa vuruş düdüğü, 100. Yıl Doğuyaka Spor Tesislerinde  çaldı. Müsabakada, erkeklerde 12 takım kızlarda ise  4 takım toplamda 288 sporcu katılıyor.

Türkiye’de ikinci sıradayız

 “Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, ““İlimizde  2017-2018 Okul Sporları Geleneksel çocuk oyunları faaliyetlerinde 73 bin 862 öğrencimiz katılmış olup,  Okul sporları faaliyetlerinde ise, 68 bin 30 genel toplamda 141 bin 785 sporla buluşturduk. Bakanlığımızın bu ve bunlar gibi istatistiksel verilerine dayandırarak hazırladığı genel değerlendirme tablosunda  ise Türkiye illeri arasında ikinci sıradayız” dedi.

Sporda her zaman iddialıyız

Pandemi nedeniyle okul sporlarına yaklaşık bir buçuk yıl ara verildiğini ve yeni dönem spor faaliyetlerinde aynı başarıyı artırmak için daha fazla çalışacaklarına değinen Gürhan,  Gençlerimizin iyi yetişmesi, sporun her alanında iddialı olması ve geleceğin şampiyonları olması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız daha fazla öğrenciyi spor branşlarıyla buluşturmak ve okul spor faaliyetlerine katılımını sağlamaktır. Okullarımızda bulunan öğrencilerimize her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceği bir atmosfer oluşturarak spor kültürünü kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. “Okullarda düzenlenen projeler sayesinde  öğrencilerin Türkiye çapında önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum. . 2021 2022 eğitim-öğretim yılı okul sporları müsabakalarında sporcularımıza ve takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.