Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Envar Koleji  İzcilik Ünitelerinden oluşan 3. ve 5. sınıf öğrenci gurubunu, kampüs Müdürü Yüksel Arslan ve idarecilerini ağırladı.

Envar Koleji Kampüs Müdürü Yüksel Arslan, “ Öğrenci ile öğretmenlerin okul dışında öğrenme ortamlarının geliştirilmesi, öğrencilerin takım çalışmalarına katılımının sağlanması ve bağımsız hareket yeteneklerinin keşfedilmesi ve izcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacında okulda   izcilik faaliyetleri yaptıkları hakkında  bilgiler verdi.


Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “  Antalya’nın en güzel izcileriyle bir aradayız. İzcilik kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı güden en güzel kavramdır. Bizler, doğayı tanımak ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için en güzel mesajları izcilerimizle veriyoruz. Pandemi nedeniyle uzun zamandır izole bir hayat sürdük. Doğanın kıymetini doğada yaşama isteğiyle, doğaya sahip çıkarak anladık. Bunun en güzel örneği de izciliktir. Siz izcilerimiz, doğa yürüyüşü yapıyor, aktiviteler içinde oyunlar oynuyor  ve  izci şarkıları söyleyerek eğlenceli zaman geçirip sosyalleşiyorsunuz “dedi.

Öğrencilerin soruları cevaplayan Gürhan, Antalya ve 19 ilçesinde spor ve gençlik faaliyetleri yaptıklarını, bu faaliyetlerin yanı sıra atölye ve bir çok projeyle gençlerin geleceğe dair kariyerlerini çizmesinde iyi bir yön gösterici olduklarını söyledi. 

Ziyaret Sonunda Yavuz Gürhan, çocukların kültürel yönden kendilerini geliştirebilmeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın en iyi eserlerin bastığı yayınlardan oluşan kitapları öğrencilere hediye etti.