Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın  Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kültür ve Sanat faaliyetleri bünyesinde “Gençler Arası Bilgi Yarışması Akdeniz Bölge Finali 8 takım ve 24 gencin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Bezm-i Alem Valide Sultan Öğrenci Yurdunun Konferans salonunda 14-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltildi.

8 takım ve 24 gencin katılımıyla gerçekleştirilen Bilgi Yarışmalarının sonunda Lise kategorisinde Hatay birinci, Burdur ikinci, Adana üçüncü, Üniversite kategorisinde ise, Hatay birinci, Mersin İkinci, Antalya üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren gruplara başarı belgeleri ve plaketleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından takdim edildi. 

Kültür ve Sanat Yarışmaları 2022 yılı içerisinde Şiir Okuma, Bilgi, Tiyatro ve Ses Yarışması olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleştirildiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,  “Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine amacıyla  bu tür yarışmalara katılan, emek veren tüm değerli gençlerimizi tebrik ediyorum. Sizler ülkemizi çok güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaksınız. Bunun inancı içerisindeyiz. 81 ildeki tüm tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız yine sizin mekanınız. Buralara gelmeyi ve faaliyetlere katılmayı lütfen ihmal etmeyin"dedi.

Lise ve üniversite kategorisinde birinci olan  takımlara 22 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak.