19 Mayıs 1919 tarihi; milletimizin Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık sevdasıyla attığı, 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımıdır. Haklı zaferimize giden yolda inançla, azimle ve vatan sevdasıyla yazılmış destanın ilk satırıdır.

19 Mayıs 1919, bizim için, milletimiz için çok önemli, çok müstesna bir tarihtir. Bu tarih, bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür.

19 Mayıs 1919, esarete karşı kanını, canını ortaya koyan, özünden aldığı güçle ya istiklal, ya ölüm nidalarıyla haykıran bu milletin, varlık-yokluk mücadelesinin başladığı gündür.

19 Mayıs, zorluklara, yoksulluklara rağmen asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş günüdür.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının cesaretinin, 7’den 70’e aziz milletimizin kararlılığının tarihe altın harflerle yazılmış başlığıdır.

Bu nedenle bugün, gururumuz büyük, duruşumuz her zamankinden daha sağlamdır. Çünkü gençlerimize olan güvenimiz tamdır.
Gençler; Tarih, hem bir ibret vesikasıdır, hem de bir kuvvettir. Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar.
Unutmayın, Türkiye Cumhuriyeti gücünü binlerce yıllık geçmişinden edindiği devlet tecrübesinden almaktadır. Bu kadar köklü bir geçmişe sahip bir devletin mensubu olmak ayrı bir gurur kaynağıdır.


Sevgili Gençler,
Tarihini, köklerini, kültürünü bilen, özüne ve milli-manevi değerlerine sahip çıkan sizlerle büyük onur duyuyoruz. İçinde bulunduğu coğrafyada istikrarın dayanağı ve tüm dünyanın gözbebeği Türkiye’mizin yarınları için sizlere çok inanıyoruz.
Devletimizin sarsılmaz varlığının bir temsilcisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla her zaman yanınızdayız.
Siz, gençlerin hayalleri ve çalışkanlığıyla aydınlanacak milletimizin, yılmadan, bıkmadan, yorulmadan hizmetindeyiz…

Bu bilinçle;
19 Mayıs 1919'da ilk adımla bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın gençlere armağanı olan bugün, en büyük bayramlarımızdan biridir.

104 yıl önce yüreklerimizde taşıdığımız inanç ve heyecanı nesilden nesile taşımak ve yaşatmak en kıymetli ödevimizdir. Ay yıldızın gölgesinde, milli iradenin güçlü karakteriyle ve bir yıldız gibi parlayan gençlerimizle açılan yolda, inandığımız hedefe emin adımlarla ilerliyoruz.
Bir kez daha ifade etmek istiyorum; Sevgili gençler, yarınlarımız için sizlere çok güveniyoruz.

Başta; Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi şükranla yad ediyorum.
Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Mesele Memleketse 19’dur Hep Yaşımız.

Saygılar sunuyorum.

             Yavuz Gürhan
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü