Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri,  Konyaaltı Sahil Yaşam parkında düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Konyaaltı etkinlik alanında çeşitli branşların hazırladıkları spor gösterileriyle devam etti. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antrenörler, çok sayıda öğrenci ve sporcu katıldı.


Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde, 7’den 70’e herkes, masa tenisi, tenis, voleybol, dart, cimnastik,  satranç, bilek güreşi, kick boks,karate, dart, çim hokeyi, mini futbol, bisiklet, branşlarında yapılan etkinliklere katıldı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan “Amatör spor Haftasının sporu farkındalığını ortaya koyacağını ve sporu teşvik edici özelliği olduğunu belirterek, etkinlik ve kutlamalara tüm spor severleri"davet etti. 

3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri tertip komitelerince hazırlanan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çeşitli spor branşlarında hafta boyunca yapılacak müsabakalar ile tamamlanacak.