Okullar Arası Tu¨rkiye S¸ampiyonasında Atletizm, Judo, Karete brans¸larında Tu¨rkiye derecesi elde eden sporcular Genc¸lik ve Spor I·l Mu¨du¨ru¨ Yavuz Gu¨rhan'a ziyarette bulundu. Sporcularının bas¸arılarını tek tek kutlayan Gu¨rhan,"Okul Sporlarında bas¸arı grafigˆi bu yılda Antalya’mızda katlanarak yu¨kselmeye devam ediyor"dedi.

Okullar Arası Atletizm, Judo, Karete Tu¨rkiye S¸ampiyonasından sporcular bas¸arıyla do¨ndu¨. Bursa’da yapılan Yıldız Kızlar Tu¨rkiye Atletizm S¸ampiyonasında Beril Kaya,Elif Bayar s¸ampiyon, Yıldız Erkeklerde, Ali Karabacak u¨c¸u¨ncu¨, ku¨c¸u¨k kızlarda, Aysel Olga Demir u¨c¸u¨ncu¨, Liuaza I·smailov do¨rdu¨ncu¨ olurken,ku¨c¸u¨k erkeklerde ise, Demirhan Daban u¨c¸u¨ncu¨ oldu.

Zeynep Erva, Efe Sagˆdıc¸, s¸ampiyon, Go¨kberk Erduran ikinci, Yaren Bugˆlem Gencer, Eda O¨z,Ela Sude Safi, I·layda Gence u¨c¸u¨ncu¨ olarak, Ku¨c¸u¨k, Yıldız Tu¨rkiye Karate S¸ampiyonasına damga vurdu. Makedonya’da yapılan judo Balkan s¸ampiyonasında ise Elif Sala u¨mitler kategorisinde ikinci olarak u¨lkemize bu¨yu¨k gurur yas¸attı.

Tu¨rkiye s¸ampiyonalarından sporcuların bas¸arıyla do¨nmesinin mutlulugˆunu yas¸adıgˆını ifade eden Genc¸lik ve Spor I·l Mu¨du¨ru¨ Yavuz Gu¨rhan, “Okullarımız, egˆitimde degˆil aynı zamanda da c¸es¸itli brans¸larda sportif bas¸arılara da imza atmaya devam ediyor. Okul sporları alanında de o¨nemli bas¸arılara imza atan o¨gˆrenciler, egˆitim ve sporu bir arada go¨tu¨rme becerisini de go¨stererek, ailelerini ve o¨gˆretmenlerini gururlandırıyor. Bu bas¸arı Tu¨rk sporunun yu¨kselen c¸izgisidir. Okullarını spordaki bas¸arısıyla en iyi s¸ekilde temsil eden o¨gˆrencilerimiz, genc¸ nesiller ic¸in de ilham kaynagˆı olacaktır” dedi.