Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl olduğu gibi bu yılda Antalya'nın 19 ilçesinde 40 branşta 518 antrenör ile yaz dönemi Gsb Spor Okulları başladı.

Türkiye’nin spor başkenti olan Antalya ve 19 ilçesinde 8 Gençlik merkezi ve 111 salon ile çocuklar ve gençler sporla buluşuyor. 14 portatif yüzme havuzu ve sportif faaliyetlerin sürdürüldüğü tesislerde uzman antrenörler tarafından çocuklara spor eğitimleri veriliyor. Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Okçuluk başta olmak üzere Gsb Yaz Spor okullarında çocukların 40 branşta yetenekleri keşfedilerek sporda alt yapı oluşturuluyor. Ayrıca engelli bireyler sporla tanışıp sosyalleşmeleri için 12 branşta spor buluşuyor.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 518 antrenör ile 40 branşta spor kurslarının faaliyetlerine başlandığını söyledi. Gsb Yaz Spor okullarında 12 engelli branşı olduğunu ve sporda asla engel tanımadıklarını belirten Gürhan, “Gsb spor okullarının kışında sürdüğünü fakat eğitim ve öğretimin bitmesiyle birlikte yaz okullarına ilgi daha çok artıyor, buda sporun gelişimi için önemli bir gelişmedir. Antalya'da çocuk, genç spor yapmayan, hayatında herhangi bir spor branşıyla ilgilenmeyen kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çocuklarımızın tatilde zamanını farklı branşlarda antrenörlerimiz eşliğinde spor yaparak geçirmelerini istiyoruz" dedi.

Öğretim yılının sona ermesiyle tatile çıkan öğrencileri, ücretsiz yararlanabilecekleri GSB Spor Okulları’na davet etti. GSB Spor Okullarının çocuk ve gençlerin spor aracılığıyla sosyalleşmesini ve spor yapma alışkanlığı kazanmasını çok önemsediklerini belirten Gürhan, “Gürhan "Biz yaza hareketli girmek ve bu spor hareketiyle sporu tabana yaymak istiyoruz. Gençler, ilçe müdürlüklerimizden, antalya.gsb.gov.tr internet sitemizden veya antrenörlerimizden bize ulaşarak başvurularını yapabilir, böylece istedikleri branşta spor yapabilir." diye konuştu.