Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenlediği, 2023 yılı yaz dönemi Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı 3 Temmuz 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, gençlerin kardeşlik ikliminde unutulmaz anılar biriktirmesi hedefleniyor.

Gençler için sosyal ve kültürel faaliyetler

12 – 25 yaş aralığındaki gençler, 11 dönem 6 gün konakladığı Alaaddin Keykubat Gençlik kampında dağ bisikleti, deniz ve havuz etkinliği, el sanatları, geziler, ip parkuru, rafting kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma saati, mangala, matrak, mini golf, okçuluk, rafting, at biniciliği,sokak oyunları, spor faaliyetleri, tırmanma duvarı, tiyatro, müzik ve trekking etkinlikleriyle gençler eğlenceli ve aktif zaman geçiriyor. Gençler  serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirirken, hem yeni arkadaşlıklar kuruyor hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor.


Bu kampta gençler güzel anılar biriktiriyor

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen gençlerin Antalya'nın güzelliklerini görme fırsatı sağlandığını söyledi. Gençlere, gençlik kampında sportif ve eğitsel sunulan imkanlarla hem tatil yapıyorlar hem kendilerini geliştiriyorlar, güzel arkadaşlıklar kurduklarını belirtti. 

Gürhan, “Gençlerimiz kampımızda birbirini tanıyor ve birbirleriyle kaynaşıyorlar. Boş zamanlarını, tatillerini en aktif, dinamik bir şekilde değerlendirme imkanı buluyorlar. Spor yapıyor, atölye çalışmalarına katılıyor, projeler hayata geçiriyorlar. Dostluklar, kardeşlikler kurarak daha güçlü yarınlara, omuz omuza hazırlanıyorlar. Doğa kampımızı gençlerimiz, sosyal, kültürel, sportif, eğitsel çalışmalarla değerlendiriyorlar. Gençlerimiz kamplarda tiyatrodan sinemaya, müzikten halk oyunlarına, takım sporlarından bireysel sporlara, parkur sporları ve raftinge kadar pek çok aktivite gerçekleştiriyor." dedi