Gençlik ve Spor Bakanlığının (GSB), gençlerin bakanlığı yurtlarında ücretsiz konaklamasına imkan sağlayan "Seyahatsever" projesi kapsamında Antalya'ya gelen öğrenciler yurtlara yerleştiriliyor.

Turizm kenti Antalya'nın 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan yurtlarına ilk günde bine yakın genç kayıt yaptırdı. YAZ dönemim tatil ile değerlendirmek isteyen gençler 'Seyahatsever' projesi çerçevesinde yurtlara gelmeye başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke genelinde "Seyahatsever" projesi ile birlikte 18-30 yaş arasındaki gençlerin konaklaması için GSB yurtlarının kapılarını açtı. 10 Temmuz'da ve 27 Ağustos'a kadar sürecek projeyle birlikte, gençlerin farklı illerde ücretsiz konaklama ve kültürel yerleri ücretsiz gezme imkanı sağlanıyor. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen gençlerin ilk rotası ise her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan turizm kenti Antalya oldu. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içindeki Konyaalü Bezm-i Alem Valide Sultan Öğrenci Yurdu'na gelen gençler, 5 yıldızlı otelleri aratmayan yurtlarda ücretsiz olarak konaklıyor, yine ücretsiz çamaşır yıkama gibi imkanlarından da faydalanıyor. Yakın mesafedeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne gitme imkanına da sahip olan gençler, proje sayesinde verimli bir tatil geçiriyor. Öte yandan gençler için hazırlan bir odada; meyve tabağı, duş jeli, mini buzdolabı, 4 yatak, havlu bulunuyor.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Gençlik ve Spor Bakam Aşkın Bak'in talimatlanyla hayata geçirilen Seyahetsever projesiyle gençlerin, yaşadıklan ülkenin kültürel varlıklarını, coğrafi ve doğal güzelliklerini öğrenmeleri için ülke içinde bir projenin bu yılda devam ettiğini söyledi. Yurtların otel konforunda gençlerin hizmetinde olacağını dile getiren Gürhan, "Yaz aylarındaki öğrencilerin tatilde olduğu dönemde de projemiz ile 10 Temmuz'dan 27 Ağustos'a kadar gençlerimiz gezmek ve görmek istedikleri yerleri görebilecekler. Bu projede ülkemizin 81 ilindeki yurtlarımız onların hizmetindedir. Gençlerimizi bekliyoruz, burada hedef yok gençlerimiz ülkemizin her yerini gezsinler. Geçen yıl 11 bin dolayında Antalya'da rmsafirimiz olmuştu. Bu yıl sayı artarak devam edecektir" dedi.