Antalya'da Türkiye Satranç Federasyonu'un (TSF) düzenlediği Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar şampiyonalarında 81 ilden katılan  2bin 524 satranççı arasındaki müsabakalar başladı. 

Şampiyonanın açılışına Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay,Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcular ve çok sayıda satranç sever katıldı. 
21-27 Ocak tarihleri arasında Topkapı Palace, Mardan Palace ve Belek Bellis Deluxe Otel'de gerçekleşen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar şampiyonalarında küçüklerde 1897, yıldızlarda 555 ve emektarlarda 72 sporcu mücadele edecek. Şampiyonalar 9 turluk heyecanlı mücadeleler, 27 Ocak Cuma günü kapanış töreniyle sona erecek.  Şampiyonalarda birincilere şampiyonluk beratı, ilk üçte yer alan sporculara kupa, madalya verilecek. Küçükler ve yıldızlar şampiyonalarında başarılı olan sporcular, Dünya ve Avrupa Yaş Gurupları Şampiyonaları, Dünya ve Avrupa Okullar Şampiyonaları, uluslararası ve ulusal turnuvalara davet edilecek. Türkiye Emektarlar Şampiyonasında kategorilerine göre ilk üç dereceyi alan sporcular ise uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek.

Antalya'daki 3 otelde yapılan şampiyonaların açılış töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tülay, velileriyle birlikte 6000'in üzerinde kişinin bir araya geldiğini belirtti, "Yaş grupları anlamında tüm spor branşları içersinde en fazla katılımlı organizasyon olduğunu biliyoruz. TSF olarak geçen yılın katılım sayısını aşarak rekor kırdık" dedi. 

Türkirkiye'de, satranç sporuna ilgi her gün biraz daha arttığnı belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak   Eskişehir'den Batman'a, Sinop'tan Mersin'e, Muğla'dan Diyarbakır'a, Kars'tan Çanakkale'ye kadar 81 ilden 2 bin 524 satranççı kişilik dev bir spor organizasyonuna imza attık. Doğudan batıya, güneyden kuzeye Türkiye'yi satrançta buluşturuyoruz" dedi.