29-31 Mart tarihlerinde 27 ülkeden 108 sporcunun katılacağı Artistik Cimnastik World Challenge Cup'ın basın toplantısı yapıldı.,Basın toplantısına Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili İzzet Tekeli, Vestel Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür yardımcısı Osman Badur, Artistik Cimnastik Kadın Milli Takım Antrenörü Munise Tuna, Artistik Cimnastik Erkek Milli Takım Başantrenörü Yılmaz Göktekin, Milli Sporcu Derin Tanrıyaşükür ve İbrahim Çolak'ın yanı sıra diğer milli sporcular yer aldı. 

Antalya sporun ve turizmin merkezi

Antalya'nın sporun ve turizmin merkezi olduğunu ifade eden Antalya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili İzzet Tekeli, "Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Şehir olarak Antalya sporun ve turizmin merkezi. Bu tür organizasyonla şehrimize ve ülkemize fayda sağladığını düşünüyorum. Umarım bu yarışma hem federasyonumuza hem değerli sporcularımıza katkı sağlar. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Antalya'da ilk defa bu organizasyonu tertip ediyoruz

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Suat Çelen, "Biz Türkiye olarak yedincisini düzenliyoruz ama Antalya'da ilk defa bu organizasyonu tertip ediyoruz. Ve ilkinde de bize çok büyük destek olan Vestel'in şemsiyesi altında, Vestel'in sponsorluğunda bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Vestel, Türk cimnastiğinin ana sponsorlarından bir tanesidir. Kendileriyle yaptığımız görüşmede bu sene bu organizasyona isminin vermesi, sporcularımızın ödüllerini ve önümüzdeki süreçte de bu Challenge Cup'ın Türkiye olarak bir sonraki dönemde dünya cimnastiğine bunu olimpiyat puanı veren bir dünya kupasına çevireceğimizi, bununla ilgili adaylığımızın olacağını bu noktada da Vestel'in sponsorluğunun bize güç katacağını Görüşmeler sonucunda anlaşmalara vardık. Dolayısıyla ben sizlerin huzurunda Vestel'e çok teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Antalya'nın dünya markası bir şehir olduğunu kaydeden Çelen, "Burada cumhuriyetimizin 100'üncü yılında düzenlemiş olduğumuz, Avrupa Büyükler Şampiyonası, Dünya Gençler Şampiyonası ve Avrupa Büyükler Aerobik Şampiyonasından sonra bütün dünya ülkeleri Antalya'yı artık zaten turizm şehri olarak biliyoruz ama artık bir cimnastik şehri olarak da bilmeye başladı ama biz arzu ediyoruz ki Antalya'yı nasıl ki diğer spor branşlarında bir kamp Merkezi halinde anlayışla bakıyorlarsa cimnastikte de istiyoruz ki büyük şampiyonalar öncesinde buraya gelsinler, kamp yapsınlar ve buradan büyük şampiyonalara gitsinler istiyoruz. O yüzden biz Antalya'yı dünya cimnastiğinin bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından muhteşem bir salon Türk cimnastiğine kazandırıldı. Bu yüzden Gençlik Spor Bakanlığımıza ve Antalya Valiliğine ve Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür etmek istiyorum. 27 ülkeden 108 sporcu katıldı. Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki dönem olimpiyat kotası veren Dünya Kupalarından birine çevirebilirsek bu organizasyonu orada da tabii büyük bir yarış olacak. Biz aday olduğumuzu şimdiden deklare ediyoruz. O zaman buraya en az 100 tane ülke gelecek ve çok daha fazla sporcular gelecek. Çünkü bütün herkes buraya gelmek zorunda kalacak. Bu kısa sürede dün sporcuların katılımları çok üst düzey sporcularımız buraya iştirak ediyor. Dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş sporcular burada. Olimpiyat şampiyonu sporcuları burada gördüm. Halihazırda bizim Türk milli takımının sporcuları dünya şampiyonu, olimpiyat madalyalı, Avrupa Şampiyonu sporcularımız mevcut. Özellikle erkek cimnastiğinde. Bildiğiniz üzere geçen yıl özellikle artistik erkek jimnastik takımı dünyanın en ilk on iki takımı arasına girerek tarihi bir başarıyı elde etti. Zaten bu organizasyonları bizim Türkiye'ye getirebilmemiz için de çok büyük bir motivasyon ve güç veriyor. Ben o yüzden bir kez daha sporcularımızı, teknik heyetimizi bizleri gururlandırdığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Cimnastiğe sponsor oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Vestel Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür yardımcısı Osman Badur, "Açıkçası biz de burada olmaktan çok çok mutluyuz. Siz sporcularımızla, tüm federasyonla bu enerjiyi ve coşkuyu yaşamak bizim için çok büyük onur ve mutluluk açıkçası. Öncelikle çok güzel bir organizasyon. Buradaki heyecanı, coşkuyu ve global arenadaki aslında o sizlerin varlığını biz çok yakından hissettik açıkçası. Bu anlamda çok mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Biz Vestel olarak çok büyük bir teknoloji şirketiyiz ve global arenada 165 ülkeden fazlasına ihracat yapan büyük bir şirketiz. Bunun yanında toplumu, bu tarafta toplumsal faydaya önemseyen projelerde yer almaktan çok mutluluk duyuyoruz. Bu noktada da aslında spor bu toplumsal fayda için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Cimnastiğin Türk toplumunda daha fazla yer alması için, gençlere örnek olabilmesi için tüm projelerimizi aslında bu anlamda aktif etmek istiyoruz. Ve aslında bütün iletişim ekibimizi, bütün ekiplerimize bunu kanalize edip sponsorluğunun yanında bu sporun da marka olarak değerini artması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Antalya'yı evleri gibi gördüklerini kaydeden Artistik Cimnastik Erkek Milli Takım Başantrenörü Yılmaz Göktekin, "Antalya'yı biz artık bir evimiz gibi görüyoruz. Cimnastik ailesi gerçekten giderek büyüyor. Ve bu ailemize katılan her ferdi biz ailemizde yeni olarak görmüyoruz. Özellikle şu an sponsorluğumuzu yapan Vestel ailesi bizim ailemize katıldı. Bu gerçekten bizim adımıza mutluluk verici bir gelişme. Bunun sürdürülebilir olması hem bizim hem sporcularımızın ve alttan gelen, gelecek olan nesillerin de bu sporu yaparken bu ailenin her ferdenin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Gerek antrenörü, gerek sporcunun ve sporcu ailelerin burada bizim tabii ki performans boyutunda bir yarışmamız var. Herkesin bizden beklentileri üst düzeyde. Ama bu beklentiyi de ortaya çıkaran burada değerli sporcularımız var. Her zaman bunu dile getiriyorum. Bizim sporcularımız dünya arenasında, Avrupa arenasında gerçekten çok saygın ve başarılı sporcular. Mevcut durumda kendi seyirlerini ve performansları sergilediği zaman her zaman madalyanın adayılar ve madalyaya en yakın sporcularıdır. Tüm sporculara başarılar diliyorum"dedi.