Türkiye Satranç Federasyonu, Kepez Belediyesi ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle ' Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası' düzenlendi. 

27-29 Ekim tarihleri arasında Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen satranç turnuvasına bin sporcu katıldı. Türkiye geneli 30 ilden de katılımların gerçekleştiği turnuvaya binin üzerinde sporcu katıldı. Yarışmacılar, 7-12 yaş grubu, A ve B açık yaş gurubu olmak üzere 14 kategoride 45 dk+30sn zaman temposunda yarıştılar.


2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'na büyükler kadar küçüklerde yoğun ilgi gösterdi. Satranç Turnuvasında 7-12 yaş grubuna yaklaşık 800 başvuru gerçekleşti. Tıklım tıklım dolan Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yarışmacılar hamle yapabilmek için ter dökerken, ebeveynlerde büyük bir merakla sonuçları bekledi. Satranç Turnuvası, turların tamamlanmasının ardından ödül töreni ile sona erdi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Satranç turnuvasında dereceye giren sporcuları da birbirinden güzel hediyeler bekliyor. Açık Kategori A ödüllerinde dereceye giren birinci yarışmacı bin 500 TL., ikinci bin 200, üçüncü bin, dördüncü 800, beşinci 700, altıncı 600 TL., yedinci 500, sekizinci 400, dokuzuncu 300, onuncu ise 200 TL. ile ödüllendirilecek. Açık Kategori B  ve 7-12 yaş kategorisinde dereceye giren birinciyi yarım altın, ikinciyi çeyrek altın, üçüncüyü ise gram altın ödülü kazandı.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu Mimar Sinan Kongre merkezinde velileriyle birlikte bin 500’ün  üzerinde kişinin bir araya geldiğini belirtti. Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünde düzenlenen satranç turnuvasının katılım sayısıyla  cumhuriyete yakışır sayıya ulaştığını ve bu katılım sayısıyla ilgiden dolayı kendilerinin mutluluk duyduklarını söyledi.