2020–2021 eğitim öğretim yılı Okul Sporları Çevrimiçi Satranç Turnuvasında minikler küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yarışan madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er verdi.

Antalya Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, öğrencilerle ve ailelerinle bir süre sohbet etti. Er, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Pandemi sürecinde, Satrançla çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına, planlama, seçenekleri değerlendirme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine yardımcı olma amacında Okul Sporları Çevrimiçi Satranç Turnuvasını düzenlediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Turnuvada  3 bin 224 sporcunun hamle yaptığını, oldukça çekişmeli bir satranç turnuvası söyledi. Ayrıca Gürhan, Türkiye Birinciliğinde Antalya’yı temsil edecek sporculara da başarı dileklerinde bulundu.