Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ve  Olimpik Federasyonlarımızın katılımlarıyla  20-24 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen  “Team Türkiye Olimpik Sporcular Zirvesi” Antalya ev sahipliğinde başladı.

Atıcılık, bisiklet, boks, cimnastik, güreş, modern pentatlon, tekvando, yelken branşlarından sporcu ve antrenörlerin katıldığı zirve programında bireysel antrenman, takım ruhu oluşturma, bilgilendirme, etkili iletişim başlıklarında konular yer alıyor.

Zirveye, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Mete Gazoz, Rıza Kayaalp, Ahmet Önder, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Adem Asil olmak üzere birçok milli sporcularımız katılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya,"Ülkemizin sporda başarı grafiğine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Azim ve gayret içinde çalışan sporcularımıza sporcularıma inancımız tam.  2024 Paris Olimpiyat Oyunları olmak üzere artarak devam edeceğine olan inancını" dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, yaptığı konuşmada, “Hedeflerinden birinin sadece altın madalya kazanmak değil, olimpiyat şampiyonu olmak değil,  büyük hedefimiz, örnek olabilmektir. Aldığımız madalyaları en iyi şekilde taşıyabilmek ve en zor olanı başarmaktır . Paris Olimpiyatları'nın da 2020 olimpiyatlarında kazanılan 13 madalyayı koruyabilmek ve bu sayıya fazlasını eklemek amacında olduklarını" belirtti. 

TMOK Sporcu Komisyonu Başkanlığını yürüten milli voleybolcu Eda Erdem ise, "Milli Olimpiyat Komitesinin destekleriyle sporcuların Paris Olimpiyatları'na hazırlandıklarını Proje programında farklı spor branşlarından arkadaşlarımızla birlikte yakın ilişkiler kurabilmemiz ve birbirimizin deneyimlerinden faydalanmamız gerçekten çok kıymetli. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bu amaç doğrultusunda birçok farklı alanda eğitim oturumları hazırladı. Paris 2024 için yepyeni bir kıvılcım yapacak ve ülkemiz adına büyük başarılara imza atacağız"dedi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Olimpik Sporcular Zirvesinde , 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan ve madalya kazanma potansiyeli bulunan milli sporcular ile milli takım antrenörleri bir araya geliyor. Bakanlığımız ve Milli Olimpiyat Komitesi adı altında Paris Olimpiyatları'na hazırlanırken sporcu arkadaşlarımızla çok güzel bir program gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sporcularımız, Paris 2024 için yepyeni bir adım atacak, güçlü Türkiye'yi kendine güvenen ve ilham veren milli sporcularımızla birlikte inşâ edeceğiz" ifadelerini kullandı.