Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen  "Sporla Buluşturuyoruz” Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Antalya ve 19 ilçesinde  öğrenim gören ilkokul, ortaokul öğrencilerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait  spor tesislerinde yapılacak eğitimlerde, çocuklar üzerinde spor kültürünün yaygınlaştırılması, çocukların sağlıklı spor yapması amaçlanıyor.

Spor alanında yetenekli insan kaynağının yetişmesi konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü   ile devrim niteliğinde birçok proje geliştirdiklerini ve bir adımı da “Sporla Buluşturuyoruz” projesiyle attıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Bu protokolle her iki  İl Müdürlüğü’nün yetenek  kapasitesini birleştiriyoruz. Okullarımızda gerek  çocuklarımızı spor bilinciyle yetiştirecek, gerekse yetenekleri hiçbir zaman tesadüfe bırakmayacak bir çalışmanın adımıdır. Bu çalışmayla Antalya ve 19 ilçemizde yaklaşık 400 okulumuzda öğrencilerimizi sporla buluşturacağız. " diye konuştu.

Öğrencilerin okullarda hem akademik eğitim alacağını hem de spor branşlarında kendilerini yetiştireceğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “ Birçok proje olduğu gibi “Sporla Buluşturuyoruz” projesiyle de  Türkiye yüzyılına damga vuracak sporcular yetiştireceğiz. Biz Bakanlığı’mızdan aldığımız güçle, destekle, sporda geliştirdiğimiz projelerimiz gerek kapsam, gerek derinlik, gerekse de meydana getirdiği fayda anlamında örnek olacak bir ivmeyle gelişti. Bu projemiz sayesinde öğrencilerimiz, yeteneklerine göre branş eğilimlere göre yönlendiriliyor. Profesyonel sporcu adayı gençlerimiz spor branşlarına yönlendirileceğini ve sürdürülebilir başarıları yakalamak için çalışmalarımıza durmadan devam edeceklerini dile getirdi. 

Antalya Spor Salonunda Basketbol, Masa Tenisi,Judo, Jimnastik. Eskrim Okçuluk gibi birçok sporda branşta spor yapan çocukları ziyaret eden,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, çocuklarla basketbol ve masa tenisi oynadı.