Spor Bilimleri Derneği tarafından Türkiye’de spor bilimleri alanında düzenlenen en geniş katılımlı ve en kapsayıcı uluslararası nitelikli kongre olarak gösterilen Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nin 15.si Aska Otel, Lara-Antalya’da 15-18 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Bu yıl kongrenin ana temasını “Fiziksel Aktivite, Spor Sağlık ve Toplum 2023” olarak belirlediklerini ifade eden Spor Bilimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay bu yıl da kapsamlı bir kongre düzenlediklerini vurguladı. “Kongremizde 16’sı uluslararası olmak üzere, alanında uzman toplam 50 konuşmacı yer alacak. Bunun yanı sıra 900’ ün üzerinde de bildiri kabul etmiş bulunmaktayız. Şimdiden ulusal ve uluslararası binin üzerinde katılımcı kaydının yapıldığı kongremizde spor bilimi; performans boyutu, birey ve toplum sağlığını koruma ve geliştirme, bireylerin yaşam kalitesini yükseltmedeki rolü ve daha pek çok yönüyle bilimsel ortamda tartışılacak.” 

Kongre ile eş zamanlı farklı etkinliklerin de yapılacağını ifade eden Günay sözlerini şöyle noktaladı: “Kongremizde Türkiye ve Kıbrıs Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlarının katılımı ile Spor Bilimleri Dekanlar Konseyi kuruluş toplantısı, 15 ülke temsilcisinin katılımı ile de Avrasya Spor Bilimleri Birliği kuruluş ve imza töreni gerçekleştirilecektir. Ayrıca kongre sürecinde Basketbol Federasyonu ve Cimnastik Federasyonlarının çalıştayları da yapılacaktır.”