Antalya Özgecan Aslan, Cavide ve Faruk Kadam, Alanya  Gençlik Merkezi,  bağımlılıkla mücadele kapsamında ’’Ok Yaydan Çıkmadan’’ projesi ile gençlerle buluşmaya devam ediyor. 

İç İşleri Bakanlığı başta olmak üzere Antalya Gençlik Merkezleri  Gençlik ve Spor kulübü derneği tarafından gerçekleştirilen ’’Ok Yaydan Çıkmadan’’ projesi  çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılıyor. 

Bağımlığa karşı spor ve sanat

Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen ’’Ok Yaydan Çıkmadan’’ projesinin Kişisel Gelişim atölyelerinde  verilen el sanatları ve Halk Oyunları  eğitimlerine  15 kadın 15 erkek  toplam 30 genç katıldı.  Ayrıca sporla ilk defa tanışan gençler, Voleybol, Basketbol,  branşlarında  spor yaptı.  Gençler Elmalı ve Alanya’ya düzenlene gezide tarihi ve kültürel yerlerini yakında tanıdı.

Uyuşturucu ile bağımlılık mücadelesine karşı örnek projedir.

“Uyuşturucu ile bağımlılık mücadelesinde dezavantajlı geçler üzerinde  Drama halk oyunları kişisel gelişim ve değerler eğitimi el sanatları eğitimi verdiklerini bu proje sayesinde Gençlik merkezlerimizle bağımlılık mücadelesinde önleyici kısmında yer almak ve üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmek istiyoruz” dedi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Günümüzde bağımlılığın sosyolojik ve psikolojik çöküntülere yol açtığı,  14-29 yaş aralığındaki gençleringençlerin sorumluluk bilincini kaybederek maneviyatının zayıfladığı görmezden gelinemeyecek kadar mühim bir gerçektir.

Gençlik Merkezlerimiz, yapmış olduğu projeler ve faaliyetler ile gençleri bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak ve kaybedilmeye yüz tutmuş toplumsal değerleri yeniden kazandırmak amacıyla sportif, kültürel ve sanatsal çalışmalar yaparak gençlerimizi yeniden topluma kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. ‘‘Ok Yaydan Çıkmadan’’ projesinin amacı ilimizde bir yıl süre ile uygulandıktan sonra ülkemiz geneline yayılan bir proje haline getirebilmektir” dedi.