Antalya'da Okul Sporlarında Türkiye ve dünya dereceleri elde eden 22 spor branşında182 çocuk ödüllendirildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Antalya'nın Altın Çocukları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, okulların yaz tatiline girdiğini anımsatarak, hedeflerinin çocukların dinlenirken kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Bunun için her çocuğun bir sporla ilgilenmesin arzu ettiklerini ifade eden Karaloğlu, bu amaçla 19 ilçede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi tarafından yaz okulları açıldığını belirtti.Karaloğlu, geçmişte sadece sınav odaklı, çok seçmeli soruları çözmeye odaklı bir nesil yetiştirildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çocuk üniversiteyi kazanıp belki diplomasını alabiliyor ama mezun olduktan sonra sudan çıkmış balığa dönüyor. Niye? Toplumla ilişkisi yok. Yeteneğini geliştirmemiş. Sadece bilgi yüklediğimiz bir makine. Şimdi çocuklarımızı sosyalleştirmek istiyoruz. Çocuklarımız spor yapsın istiyoruz. Çocuklarımız sanatla ilgilensin istiyoruz. Çocuklarımızı yeteneğine göre yetiştirmek istiyoruz."

20 bin öğrenciye yetenek taraması


Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında Antalya'daki okul sporlarına 2 milyon 100 liralık destek verdiklerini belirtti. Türkiye'de spor yapan öğrenci ortalaması yüzde 11 iken, Antalya'da bu oranın yüzde 31 olduğunu açıklayan Hacıcaferoğlu, il genelinde üçüncü sınıfta okuyan yaklaşık 20 bin öğrencinin de yetenek taramasından geçirildiğini kaydetti.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da 138 bin öğrencinin aynı zamanda lisanslı sporcu olduğunu dile getirerek, yapılan müsabakalar sonucunda Antalya'nın 42 Türkiye birinciliği, 44 Türkiye ikinciliği, 38 Türkiye üçüncülüğü ve bir dünya beşinciliği kazandığını kaydetti. 

Törende, 21 branşta Türkiye ve dünya dereceleri elde eden sporculara, Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet altını takdim edild