Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Şampiyonların İzinde' projesi kapsamında, okçuluk dünya şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz, genç sporcularla buluştu.

Antalya Spor Salonu'ndaki programa okçuluk dünya şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve sporcular katıldı.

Mete Gazoz, sporculara hayatı ve başarıları hakkında bilgiler verdi. Küçük yaşlardan beri okçuluk eğitimi aldığını belirten Mete Gazoz, ilk defa Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil ettiğini kaydetti. Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası 4'üncü ayak yarışlarında erkekler klasik yay finalinde dünya şampiyonu olduğunu belirten Gazoz, başarı için düzenli çalışmanın önemine işaret etti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da proje kapsamında, sporcuların başarı öykülerinin yanında, geleceğin yıldız adaylarına ve antrenörlere dopingden arındırılmış sporun ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemini anlattıklarını söyledi. Önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında bağımlılık nedir, bağımlılığın hayatımıza ve sağlığımıza olumsuz etkileri nelerdir konularında genç sporculara farkındalık eğitimleri de verildiğini anlatan Hacıcaferoğlu, programın sonunda Mete Gazoz'a plaket taktim etti. Program, sporcularla çekilen fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.