Spor Bilimleri Derneği tarafından bu yıl 16'incisi Antalya'daki bir otelde düzenlenen Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, çeşitli ülkelerden bin 400 spor adamı ve akademisyenin katılımıyla başladı.

Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Açılışında  sahne alan Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Modern Dans İkilisi, Halk Oyunları topluluğu izleyenler tarafından beğeni topladı.

 Spor Bilimleri Derneği  Başkanı .Prof. Dr. Mehmet Günay açılışında yaptığı konuşmada, spor bilimleri konusunda yeni sayfa açtıklarını dile getirdi. Günay, Yaklaşık bin 400’e  yakın ulusal ve uluslararası spor bilimci, yönetici ve uygulamacının katılımıyla Antalya'da başlayan kongrede spor, farklı yönleriyle ele alınacağını ve toplum önünde spor bilincinin hızla yayıldığını ve spor bilimlerinin 'Hareket ve Antrenman Bilimleri', 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi', 'Spor Sağlık Bilimleri', 'Sporda Psiko-Sosyal Alanlar', 'Spor Yönetim Bilimleri' ve 'Rekreasyon' temel alanları, eğitim, sağlık, fen ve sosyal bilimler verileri çerçevesinde düzenlenen sempozyumlar, paneller ve çalıştaylar gibi bilimsel ortamlarda tartışılıyor." Dedi.

Spor Bilimleri Kongresi açılışının sonunda İran Tebrizde düzenlenen 1.Avrasya Spor Bilimleri kongresinde ev sahipliği yapan Avrasya Spor Birliği Bşk.Saeed Debbagb ve İran Şahin Bahar adına plaketini teslim alan Dr.Saeed Fetallahi’ye Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu taktim etti.