Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen İşitme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası , Antalya yapıldı.

14-15 Ocak 2017 tarihlerinde Antalya Zeytinköy Atletizm Tesislerinde gerçekleşen İşitme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasına 70 sporcu katıldı.Sporcular 100, 200,400, 800,1500, 3000, 5000 10.000 metre, Çekiç atma,Uzun atlama, Yüksek atlama, Disk,cirit ve gülle atma,100-110-400 metre engelli  Büyük, Genç, Kadın ve Erkek kategorilerinde yarıştı. Ayrıca,14 kulüp ve ferdi sporcuların katılımı ile yapılan şampiyonada ayrıca olimpiyat aday kadrosunun oluşturulması için sporcu tespiti yapıldı.Oldukça çekişmeli geçen şampiyona sonunda derece alan sporculara madalya verildi.  Derece alan sporculara madalyaları Türkiye İşitme Engelliler Federasyon Başkanı  Yakup Ümit Kihtir, AGHSİM Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Atletizm Federasyonu Antalya İl Temsilcisi vekili Levent Saraçoğlu ve Atletizm antrenörleri verdi. Antalya sporcularından Büyükler kategorisinde yarışan 200 ve 400 metrede Hasan Baydaş 2’nci 400  metrede ise Hüseyin Baydaş 3’ncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonaya katılanlar arasında büyüklerde milli takımda yarışan sporcuların da olduğuna belirten Türkiye İşitme Engelliler Federasyon Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “Amacımız, Samsun'da yapılacak  23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Deaflympics için sporcu sayısını artırıp, kaliteli sporcular yetiştirmektir." Dedi. 

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye’nin son yıllarda engelli sporcuların Atletizm branşında önemli başarılar elde ettiğini Antalya’nın da sporcuların elde ettiği derecelerle başarılı iller arasında olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu, İşitme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında derece alan sporcuları tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.