Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz spor okulları furyası başladı. Belgesiz ve kaçak olarak açılan okullar ile kurslar çocukların geleceğini karartıyor.

Antalya'da okulların tatile girmesiyle birlikte yaz spor okulu adı altında açılan kursların birçoğunun kaçak ve izinsiz olduğu ortaya çıktı. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, yaz spor okullarının hepsinin izin alarak açılması gerektiğini söyledi. Belediyeler de dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yaz okulu açmak için İl Spor Müdürlüğü'nün onayını almak zorunda olduklarını kaydeden Hacıcaferoğlu, "Antalya'da onay alabilen sadece 11 yaz okulu var ve gerisi kaçak" dedi.

ÇOCUKLARI EMANET ETMEYİN

Yapılan başvurular sonrası kurumların denetlendiğini anlatan Hacıcaferoğlu, "Yaz okulunu sürekli denetliyoruz. Aileler, bu işi kar amaçlı yapan, ücretleri çifter çifter alıp çocukların sağlığını hiçe sayan işletmelere karşı çok dikkatli olmalı. Bunun da en iyi yolu bizim verdiğimiz belgeyi istemeleri. Çocuklarınızı sadece ticari amaçlı açılan, eğitimcisi, uzmanı, doktoru, tesisi belli olmayan okullara kesinlikle göndermeyin. Çünkü gerekli koşulların sağlanmadığı yaz okullarında istenmeyen olaylara zemin hazırlanıyor ve çocuğun sporculuk hayatı karartılıyor" diye konuştu.

MUTLAKA BAŞVURUN

Ailelerin şikayetlerini mutlaka değerlendirdiklerini belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü sözlerini şunları söyledi: "Herhangi bir kurs hakkında şüphesi olanlar, yanlış bir duruma tanık olanlar mutlaka bize başvursun ve şikayet dilekçesi doldursun. Kentin neresinde, nasıl bir kurs açılmış, bunların tamamını bilmemiz mümkün değil. Bu nedenle ailelere büyük rol düşüyor. Bilinçli ve dikkatli olsunlar." Kendilerinin açtığı yaz spor okullarında 35 branşta ücretsiz eğitim verileceğini anlatan Hacıcaferoğlu, "19 ilçede ve merkezde 23 spor salonunda spor okulları açılıyor. Geçen yıl 35 bin olan öğrenci sayısını 50 bine çıkarmak istiyoruz. Yetenekli sporcular kulüplere yönlendiriliyor. Güreşte Yıldızlar Avrupa ikincisi olan Furkan Şimşek de bu okullardın çıktı" ifadelerini kullandı.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Hijyene önem veren, her türlü güvenlik önlemini alan okullar tercih edilmeli. Uzman kişilerin bulunup bulunmadığına dikkat edin. Yüzme eğitimi alacak öğrencilerin Hepatit A'ya karşı korunuyor olmasına özen gösterin. Çocuklar sağlık kontrolünden geçirilmeli. Antrenör veya beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunlarının ya da son sınıf stajyer öğretmenlerin görev aldığı okulları tercih edin. Çocuğunuzu sevdiği okula istediği branşa gönderin. Ağır antrenman yaptırıp sporcu seçen ve belli becerileri zorunlu kılan okullar, çocukların yeteneği yoksa spordan soğumasına sebep olabilir.