Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen, Ücretsiz İl Spor Merkezleri  Yaz Spor okullarında gençlerin yeni gözdesi Muay Thai ve Kick Boks savunma sporu. 

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi , Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, tarafından, İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları“Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın”sloganı ile Antalya ve 19 ilçesinde 5-18 yaş aralığında çocuklara 32 branşta açıldı.

Çocukların savunma sporlarına ilgisi artıyor

Hafta içi her gün ücretsiz düzenlenen Muay Thai ve Kick Boks antrenmanları  alanında uzman antrenörler tarafından uygulamalı ve teknik yöntemlerle veriliyor. Ailelerinde tam destek verdiği Muay Thai ve Kick Boks yaz okulları antrenmanlarında yaklaşık 700 çocuk eğitim alıyor. 

Antalya’da Muay Thai  ve Kick Boks çığ gibi büyüyor

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Bizim asli görevimizden birisi de İl Spor merkezlerinde çocuklarımıza, gençlerimize iyi eğitim imkanlarının yanında bilinçli spor yapmalarına olanak sağlayacak ortamlar hazırlamaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hizmete açtığımız tesislerimizde çalışmalarımızı alanında uzman antrenörlerimiz tarafından yapmaktayız” dedi. Hacıcaferoğlu,” Savunma sanatlarında önemli bir yere sahip olan Muay Thai ve Kick Boks  sporunun binlerce yıllık bir geleneğe sahip olduğunu Türkiye'de ise Federasyonun kurulmasıyla önemli ivme kazandığını özellikle gençlerin ve ailelerin bu sporlara karşı büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.