Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) elit erkekler uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan “Tour of Antalya powered by Akra” uluslararası bisiklet yarışı başladı.

 Tour of Antalya Side-Antalya etabıyla başladı

Tour of Antalya Bisiklet Yarışları'nın ilk etabı olan 135 kilometrelik Side-Antalya etabının startını  Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Dr. Candemir Zoroğlu' Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Akra Barut Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut verdi.

 

8-11 Şubat tarihleri arasında Dünyaca ünlü bisikletçiler,  Side’den Demre’ye, Kemer’den Tahtalı’ya, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasının ve kültürünü keşfedecek. 16 ülkeden, 25 takım, 175 bisikletçi, birbirinden güzel ve zorlu 4 etaptan oluşan, toplamda 601,7 kilometrelik yarışta kıyasıya rekabet ediyor.

Side-Antalya etabıyla 8 Şubat start alan yarışın “Kraliçe Etabı” Kemer-Tahtalı etabı olacak.4 gün boyunca sporcular lider formalar için kıyasıya mücadele edecek. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) elit erkekler uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan “Tour of Antalya powered by AKRA” uluslararası bisiklet yarışı, 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen kültür ve turizm merkezlerinden Antalya’da dünyaca ünlü bisiklet takımlarının katılımı ile beşinci kez düzenliyor.

Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenen Tour Of Antalya powered by AKRA, 2024 yılında 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek!.. Farkındalık Sürüşü” bu sene “Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım” mottosu ile gerçekleştirilecek.

 

Antalya’nın simge noktalarında gerçekleşecek yarışın etap programı ise şu şekilde olacak:

Dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Tour of Antalya’nın Kraliçe Etabı; 3.264 irtifa kazanımı ve son 7,5km’de ortalama %8,7 eğim ve 644mt tırmanış finişi ile 3. etap olan Kemer-Tahtalı etabı olacak. Milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek…


Etap Side-Antalya (8 Şubat, Perşembe) 137,7 km
Etap Demre-Antalya (9 Şubat, Cuma) 141,9 km
Etap Kemer-Tahtalı (10 Şubat, Cumartesi) 136,7 km
Etap Antalya-Antalya OSB-Antalya (11 Şubat, Pazar) 185,4 km